Janine van der Duin

Meer over Janine

‘Degene die naast je loopt over bergen en door dalen in je leven, kan van levensgrote betekenis zijn.’

We hebben allemaal in ons leven te maken met kwetsbaarheden, bij onszelf en bij mensen om ons heen. Soms sta je aan de ene, dan weer aan de andere kant. Lastige periodes horen nu eenmaal bij het leven.

Psychiater Dirk de Wachter zegt: “Als we iets meer naar elkaar luisteren en tijd voor elkaar zouden maken, dan hoeft mijn wachtkamer niet zo vol te zitten.”
Dat geloof ik zeker!

Je kunt zoveel halen bij, en betekenen voor mensen in je eigen omgeving. Meer dan je denkt. Luisterende aandacht en echte verbinding zijn van grote waarde.

Expertise van Janine

Ik geef lezingen, workshops en trainingen waarbij ik vanuit mijn eigen verhaal vertel over de kracht die uit kwetsbaarheid kan ontstaan en hoe dat vervolgens betekenis kan geven. Dit combineer ik desgewenst met Positieve Gezondheid.

Ik heb ervaring als projectleider in het opzetten van een laagdrempelige ontmoetingsplek vanuit gemeenschapskracht. Bij Indekerngezond kan iedereen, ongeacht achtergrond, diagnose of welke tegenslagen in het leven dan ook, vanuit gelijkwaardigheid bijdragen, zich weer ontwikkelen en van onschatbare waarde zijn voor anderen.

Op dit moment werk ik aan een theaterproductie vanuit mijn eigen verhaal. Ik wil jongeren en volwassenen daarmee aansporen om het gesprek over psychische kwetsbaarheid onderling aan te gaan. Of om het gesprek bij mensen in hun eigen omgeving aan te gaan. Deze voorstelling kan op scholen, binnen organisaties en op diverse andere plekken gespeeld worden en is, eventueel met aanvullend programma, vanaf het najaar van 2024 te boeken.